Fosele septice, argumentul tehnologizarii si pentru mediul rural

 

La nivelul general de prezentare al Romaniei inca exista sate unde nu este centralizat un sistem de canalizare, iar in acest caz eliminarea apelor menajere poate fi un real obstacol, dar in egala masura si un pericol la nivelul mediului inconjurator, existand posibilitatea sa fie afectata panza freatica.

Fosa septica

Din dorinta de a dezvolta infrastructura din zona rurala sau din zonele in care nu exista sisteme centralizate de tratare si epurare a apelor menajere,  au fost inventate fosele septice, o alternativa pe cat se poate de eficienta, pe atat de ecologica, adaptata tuturor nevoilor umane.

Unde se monteaza fosele septice si care este randamentul lor in comparatie cu nivelul de consum?

La nivelul actual, exista foarte multe sisteme subterane care nu sunt facute in profil ecologic, fapt care ar putea conduce la contaminarea mediului inconjurator cu diferite deseuri, mai ales cele care provin din mediul industrial si care au o rata semnificativa de raspandire.

In prezent se pot deosebi fosele septice compuse din polipropilena, in componenta lor intrand diferite bazine pozitionate orizontal sau vertical la nivel subteran cu rol in colectarea apelor menajere si eliminarea constituentilor poluanti.

Poate fi montat un asemenea mecanism pe orice tip de sol? 

De foarte multe ori nivelul de consum al apei inregistrat in institutiile unde activeaza preponderent masele umane este foarte mare, fapt pentru care trebuie urgentata montarea unui asemenea mecanism, chiar daca exista diferite tipuri de sol cu ramificatii accidentate.

Foarte multe persoane s-au intrebat de-a lungul timpului daca o fosa septica poate fi montata chiar si pe terenuri mlastinoase, acolo unde nivelul panzei freatice este unul deosebit de ridicat, care poate ajunge chiar si la 1,5 m sub nivelul solului.

Specialistii ne spun ca pentru asigurarea stabilitatii recipientului, dar si pentru interventiile de vidanjare este nevoie sa apeleze la principii de gravitatie sau scufundare, perfecte pentru a integra acest obiect, acestia asigurandu-ne ca eficienta sa poate fi dovedita si in cazul unui asemenea teren cu profil.

Durabilitate extinsa la produse supuse principiului calitatii

Foarte multi producatori de asemenea echipamente ce asigura  depozitarea, circuitul si curatarea apelor menajere propun alternative de achizitionare  cat se poate de ispititoare, insa institutele abilitate ne indeamna sa avem atentia ancorata spre protejarea mediului inconjurator in egala masura cu performantele obtinute de un asemenea echipament.

In cazul in care doriti ca un asemenea echipament sa deserveasca o locuinta sau institutiile comunitatilor locale foarte mult timp este necesar ca acesta sa fie adaptat corespunzator mediului de actiune si sa aibe capacitatea sa retina un volum de apa suficient de permisiv indiferent de context.

Puteti opta si pentru echipamente de retinere a diferitelor impuritati 

In extensia foselor septice pot fi ancorate in prezent separatoare de grasimi sau hidrocarburi care sa faciliteze procesul de filtrare a impuritatilor facute de fosele septice.

Aceste echipamente se intrebuinteaza in efectuarea procesului de drenaj, dar si alte etape deosebit de importante cand vine vorba de prelucrarea materialelor solide existente ca urmare a preluarii apelor menajere din diferite medii de acces.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *