Elemente indispensabile la amenajarea unei gradini

 

elemente amenajare gradini (3)

Asadar, ai luat hotararea sa iti amenajezi gradina si vrei sa stii de unde sa incepi nu-i asa? Vestea buna este ca exista foarte multe optiuni si moduri de a proceda, singurul lucru de care ai tu nevoie fiind inventivitate (de care suntem convinsi ca dispui – mai mult ca sigur ai intr-un mic colt al mintii proiectata deja gradina ideala).

In functie de preferintele tale si de buget vei putea avea parte de gradinta preferata, unde poti sa te ocupi de gradinarit sau poti amenaja una strict pentru relaxare ori, de ce nu, o combinatie intre cele doua. Pana la urma daca esti inventiv … cerul este limita!

Care sunt acele elemente indispensabile la amenajarea unei gradini?

Unul dintre elementele indispensabile ce trebuie avute in vedere la amenajarea unei gradini este foisorul de gradina, acesta trebuind a fi prezent in cadrul oricarei gradini care are ca rol principal oferirea posibilitatii de relaxare in timpul verii, fie citind, fie stand si discutand cu prietenii tai. Sunt atat de multe moduri in care poate fi construit un astfel de foisor de gradina incat este imposibil de discutat despre acest aspect acum, fiind nevoie de un articol dedicat.

Un alt element pe care il consideram indispensabil atunci cand discutam de o gradina este reprezentat de gratar, iar aici, din nou, sunt foarte multe modele si variante dintre care sa alegem (poti fie cumpara unul de la magazin, ori angaja pe cineva sa il construiasca intr-o armonie deplina cu gradina ta). Trebuie sa ne crezi, nu este nimic mai placut decat sa ai la dispozitie tot timpul un gratar, de care sa te poti folosi ori de cate ori vrei te bucuri de fel si fel de preparate delicioase.

elemente amenajare gradini (2)

Deoarece discutam despre amenajarea unei gradini, este bine sa te gandesti si la ce stil preferi, astfel incat sa iti dai seama de care alte elemente mai ai nevoie pentru a cumpara pentru gradina ta. Cand vorbim de stiluri exista foarte multe posibilitati, iar ca exemple dam urmatoarele: gradina englezeasca, gradina frantuzeasca, gradina japoneza, gradina rustica, mediteraneana, gradina acvatica si multe altele.

Exista totusi cateva elemente indispensabile la amenajarea unei gradini (pe langa cele de mai sus) care se integreaza foarte bine indiferent despre ce stil vorbim. Despre ce este vorba? Pitici de gradina, piscine, bazine, fântâni sau cascade din piatra, jardiniere, locuri de joaca (daca ai copii), arbori ornamentali sau diferite tipuri de iluminari (poti opta aici pentru felinare sau suporturi pentru lumanari, in functie de aerul pe care vrei sa il dai gradinii tale).

elemente amenajare gradini (1)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *