Cele mai cunoscute terase

 

Chiar daca perioada de timp in care putem profita de caldura si vreme frumoasa este destul de scurta, exista diverse metode prin care poti profita la maxim pentru a te relaxa cat mai bine.

Una din aceste metode face referire la construirea unei terase care iti ofera cele mai linistite momente in fiecare seara si care este atat de usor de realizat. In plus, o simpla terasa iti poate aduce atatea beneficii mai ales ca pe terasa, seara de seara  poti realiza diverse activitati relaxante pentru tine.

Astfel, din urmatoarele randuri vei afla care sunt cele mai cunoscute tipuri de terase si care sa le ai in evidenta atunci cand vrei sa-ti faci propria terasa.

 

Terase exotice  terasa exotica

Acest tip de terase sunt potrivite tuturor persoanelor, indiferent de varsta lor, fapt asigurat de amenajarea diversificata pe care o poti alege. Chiar daca persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani au ales intr-un numar mai mare acest tip de terasa, acest aspect poate fi diferit in functie de mai multe criterii.

Culoarea predominanta ale acestora este albastrul marin, albul si bineinteles culoarea verde oferita de diversele plante pe care le ai la dispozitie. In plus, pentru un si mai mare aspect exotic, aceste culori pot fi combinate cu orice tip de caramida arsa care merge foarte bine mai ales cu planta Ixora, ea fiind foarte apreciata pentru aspectul sau fizic.

 

terasa vecheTerase vechi

Acestea fiind un alt tip de terase apreciate pentru linistea si relaxarea pe care ti-o ofera. De cele mai multe ori, aceste terase sunt construite din lemn, acesta fiind cel mai bun material pentru a reda atmosfera de care ai nevoie pentru a te relaxa si de care ai mare nevoie dupa o zi lunga si obositoare.

Astfel, de cele mai multe ori, conteaza foarte mult si boltele pe care le alegi, tipul scaunelor si al meselor si de asemenea, peretii care sunt atuurile importante ale unei terase vechi.

In functie de nevoile tale, trebuie sa fii foarte atent la aceste aspecte, pentru ca ele conteaza foarte mult pentru relaxarea ta interioara.

 

Terase din lemnterasa din lemn

Si pentru ca lemnul in general este cel mai apreciat material pentru amenajari exterioare, si in cazul de fata lemnul este cel mai folosit material pentru construirea teraselor. Astfel, datorita gamei variate, si metodelor multiple prin care se poate modela, acesta iti ofera cele mai frumoase forme pentru propria ta terasa.

Specialistii recomanda ca o terasa din lemn, sa aiba o dusumea mai complexa si ingrijita pentru ca durata sa de viata sa fie mai lunga si sa se evite schimbarea ei an de an. De altfel, lemnul in cazul oricaror tipuri de amenajari exterioare  iti ofera marele avantaj de a-I putea da cu diverse lacuri, ele avand un rol estetic foarte important dar si de aparare.

Astfel, o terasa din lemn poate fi construita repede datorita materialului usor de utilizat.

terasa din gresieTerase din gresie

Chiar daca acest tip de terase, sunt destul de rar intalnite in randul amenajarilor interioare, totusi nu trebuie sa treci cu vederea, ele avand diverse avantaje. Astfel, acest material mai ales in cazul gresiei portelanate, ofera marele avantaj de a rezista in timp mult mai bine decat lemnul sau alte materiale.

Si in plus, gresia portelanata cu aspect de lemn, este foarte apreciata din motive strict estetice care ofera o anumita stare de confort aparte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *